یکی از شکایت های این روزهای پدر و مادرها استفاده زیاد بچه ها از تلفن های همراه و حضور در فضاهای مجازی و بازی های رایانه ای است. خیلی از پدر و مادرها واقعا در این روند مستأصل شده اند و نمی دانند چه کار باید بکنند تا بچه هایشان دچار آسیب نشوند، درحالیکه با یک سری ترفند ساده می توان بچه ها را از گوشی هایشان جدا کرد.
عوارض بازی کودکان با گوشی و تبلت
متاسفانه امروزه بازی کودکان با گوشی و تبلت راهی آسان برای حواس پرتی یا مشغول نگه داشتن آنها است. صرف زمان زیاد بازی کودکان با گوشی و تبلت میتواند ساختار و عملکرد مغز را مختل کند. همچنین میتواند باعث چاقی، بی خوابی، نوسانات خلقی و حتی مشکلاتی در مدرسه شود. از آنجا که مغز کودکان در طول سالهای شکل گیری خود دچار تغییرات زیادی میشود، این مدت زمان اضافی برای بازی کودکان با گوشی و تبلت میتواند آسیب زنندهتر باشد. موفقیت تحصیلی، مهارتهای اجتماعی و حتی موفقیت شغلی همگی میتوانند تحت تأثیر عوارض مخرب وسایل الکترونیکی قرار بگیرند. به همین دلیل، مهم است که زمان استفاده کودکتان از گوشی یا تبلت را محدود و کنترل کنید. مهمترین عوارض استفاده طولانی مدت با موبایل و تبلت شامل موارد زیر است:
- استفاده از موبایل برای اهداف غلط ،بطوریکه بچهها میتوانند با پیامها، تصاویر یا متنهای نامناسبی که از طرق مختلف دریافت میکنند میتوانند در سنین پایین به پورنوگرافی راه پیدا کنند و درک و روند تفکر خود را تغییر دهند.
-
اختلال خواب و کم خوابی
-
ایجاد بیماریها و مشکلات پزشکی مانند چاقی و مشکلات بینایی
-
استفاده از موبایل و از دست دادن مهارتهای اجتماعی کودکان
-
بروز پرخاشگری در نتیجه بازی کودکان با گوشی و تبلت
-
تاثیرات منفی بازی کودکان با گوشی و تبلت بر عملکرد تحصیلی
-
تاثیرگذاری امواج موبایل و تبلت بر فعالیت مغز کودکان
اعتیاد بچه ها به گوشی های همراه را چطور کم کنیم؟
- برای استفاده بچه ها از گوشی های موبایل و حضور در فضای مجازی زمان تعیین کنیم
- استفاده از گوشی موبایل هنگام خواب ممنوع
- بازی های دیگر را جایگزین بازیهای مجازی کنید
- فرهنگ کتابخوانی را ترویج دهید
- گلکاری و آشپزی را به بچه ها آموزش دهید
- جدایی همگانی از گوشی و تلویزیون
- از بچه ها بخواهیم دوست پیدا کنند